Kulturna vzgoja

Kulturna vzgoja/28.3.2014 10:12

Katalog kulturno-umetnostne vzgoje

Ples in gledališče

Glasba

Delavnice in dodatne dejavnosti

  

KONTAKT IN INFORMACIJE ZA SKUPINE

Katja Gabrijelčič, Programsko vodenje in koordinacija izobraževalnih dejavnosti
+386 (0) 1 620 87 83 / +386 (0)41 870 909/ katja.gabrijelcic@en-knap.com

Marjeta Lavrič, direktorica Španskih borcev
(01) 620 87 83 / 051 315 076 / marjeta.lavric@en-knap.com

Zaloška 61, 1110 ljubljana
 

O PROGRAMU KULTURNE VZGOJE V ŠPANSKIH BORCIH

SODOBNI PLES


Program kulturno-umetnostne vzgoje razvijamo že peto sezono, s poudarkom na predstavljanju sodobnega plesa. Gre za pomembno področje ustvarjanja v sodobni umetnosti, ki pa pogosto ostaja zunaj šolskih kurikulov tudi zaradi pomanjkanja didaktičnih pripomočkov, ki so sicer v izobilju na voljo na področju klasičnih umetnostnih zvrsti, kot so gledališče, opera in balet. 

S ponudbo želimo zapolniti to vrzel in sodobni ples približati mladim gledalcem na svež in vznemirljiv način. Ponujamo visoko kakovostne produkcije, pri katerih sodelujejo vrhunski ustvarjalci s področja sodobnega plesa, nekatere med njimi so se že predstavljale tudi na najbolj prestižnih evropskih odrih. Učiteljem obenem želimo omogočiti tudi kvalitetne dejavnosti in učna gradiva, ki so jim v pomoč pred ogledom predstave in po njem.

GLASBA

Plesna umetnost je neločljivo povezana z glasbo, glasba pa je vseprisotni dejavnik, ki lahko pomembno zaznamuje vzgojo otrok že v najnežnejših letih. V sodelovanju z zavodom Sploh tako ponujamo tudi kakovosten, izviren in ustvarjalen program glasbene vzgoje, ki se postavlja po robu komercializaciji nezahtevne zabavne glasbe, obenem pa tudi tradicionalnemu in nekoliko rigidnemu poučevanju izključno klasičnega repertoarja. Program, ki spodbuja dojemanje in vrednotenje glasbe pri otrocih in mladih, je še zlasti pomemben ob današnji poplavi komercialne glasbe.

VEČMEDIJSKE PREDSTAVE

Naša ponudba kulturne vzgoje vključuje tudi izvirne preplete lutkovnega gledališča, 
glasbenega koncerta in stripovskih ilustracij, v okviru katerih lahko otroci in mladi spoznavajo tudi kompleksne večmedijske predstave.

INDIVIDUALEN PRISTOP, DIDAKTIČNA GRADIVA, DODATNE DEJAVNOSTI

Omogočamo individualen pristop ter izdelavo programa, ki je posebej prilagojen za 
vas. Ponujene predstave in koncerte je mogoče kombinirati z priporočenimi dodatnimi
dejavnostmi in vsebinami – delavnicami, pogovorom z ustvarjalci predstave, sprehodom po zaodrju ... Večino svoje ponudbe smo pospremili z brezplačnim didaktičnim gradivom, prilagojenim starostni skupini, ki ji je vsebina namenjena, in ki omogoča kakovostne dejavnosti pred ogledom in po njem. 

O ŠPANSKIH BORCIH

Španski borci so center kulture v Mostah, ki svojo prepoznavnost gradi na vrhunski domači in tuji produkciji sodobnega plesa ter uprizoritvenih umetnosti. S svojim programskim upraviteljem, mednarodno uveljavljenim produkcijskim zavodom EN-KNAP, v okviru koprodukcijskega sodelovanja ob tem ponuja raznovrsten program za otroke in mlade, ki jim domiselno približa različna umetnostna področja, predvsem ples in gledališče ter glasbo. Obenem so Španski borci sedež mednarodne plesne skupine EnKnapGroup, prvega repertoarnega ansambla za sodobni ples pri nas, ki ustvarja tudi didaktične projekte za mlade. 

Danes je bolj kot kdajkoli prej pomembno, da ob veliki dostopnosti najrazličnejših tako zabavnih kot kulturnih vsebin otroke in mlade pravilno usmerjamo v spoznavanje 
kakovostne kulturne ponudbe in spodbujamo njihov kritični um. S to mislijo smo pripravili pričujoči program kulturno-umetnostne vzgoje v Španskih borcih, s katerim lahko pomembno obogatite učne načrte svojih predmetov.

Toplo vabljeni!

Marjeta Lavrič, direktorica Centra kulture Španski borci

 

 
 

Morda vas zanima tudi

Pozor, hud ples 3

Dogodek

Kako razumeti in videti sebe in svet v drugačni luči – z avtentičnim izražanjem v gibu? Pozor, hud ples 3 se skozi ključne momente sodobnega...

Z ZVOKOM O ... (SŠ)

Kulturna vzgoja


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas