Julyen Hamilton: Vključevanje časa (Involving Time)

Julyen Hamilton: Vključevanje časa (Involving Time)

Plesna delavnica z Julyenom Hamiltonom

Vabimo vas na dvodnevno delavnico pod vodstvom Julyena Hamiltona, slovitega britanskega mojstra improvizacije na področju giba. Delavnica z naslovom z naslovom Vključevanje časa (Involving Time) bo potekala na odru velike dvorane 24. in 25. februarja 2014.

Namenjena je profesionalnim performerjem (plesalcem, ustvarjalcem v gledališču, glasbenikom ...) in bo vodena v angleškem jeziku.

Izhajajoč iz predpostavke, da sta čas in prostor lahko osrednji temi, s katerima se ukvarja performativni umetnik ali plesalec, bo delavnica osredotočena na sposobnost uporabe časa pri gibanju, ustvarjaju in komuniciranju na odru.

Kako prisluhniti elementu časa in kako ga uporabiti pri neposrednem režiranju predstave pred občinstvom. Rdeča nit delavnice bo tudi vprašanje, kako zaznavati sebe v času in kako značilnosti časa obvladati ter to izkušnjo uporabiti pri komponiranju - predstavljanju svojih vsebin in gradiv v predstavi.

O Julyenu Hamiltonu
Britanski plesalec, koreograf, pesnik in pedagog Julyen Hamilton je eno najbolj zvenečih svetovnih imen improvizacije na področju giba. Že vrsto let ustvarja v Španiji. V plesu se je izšolal v Londonu, v eksperimentalnih 70-ih, in od tedaj je zavezan radikalnim inovacijam. Od leta 1990 je ustvaril prek sto solov, s katerimi je prepotoval domala ves svet. Hamilton ustvarja lasten jezik, v katerem se gib in besedilo nenehno prepletata s svetlobo in glasbo.

Njegovo po vsem svetu izjemno cenjeno pedagoško delo izhaja iz odrskih izkušenj. Globoko posega v kompozicijske vidike ustvarjalnosti ter vključuje vidike fizičnega telesa, prostora, časa, dramaturgije in glasu.

Urnik delavnice:
24. 2. 2014 (ponedeljek) – velika dvorana (16:00 – 21:00)
25. 2. 2014 (torek) – velika dvorana (9:30 – 14:30)

Cena delavnice_25 eur
Za prijave, prispele do 18. 2. 2014, velja cena s popustom: 20 EUR.
Za prijave skupin (min. 5 oseb) velja cena s popustom: 17 EUR (/osebo).

V ceno delavnice je všteta tudi vstopnica za obisk predstave Nematerialni svet (The Immaterial World), plesnega sola Julyena Hamiltona, ki bo na ogled v veliki dvorani Španskih borcev 26. februarja ob 20:00.


Informacije in prijave (s kratkim življenjepisom):
goran.pakozdi@en-knap.com

Število mest na delavnici je omejeno! Prijave sprejemamo do 21. februarja oziroma do zapolnitve kapacitet!


« Napovednik|Izobraževanje|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Gostovanje Julyena Hamiltona poteka okviru mednarodnega programa Uvoz-izvoz Zavoda EN-KNAP, ki v Španskih borcih kontinuirano predstavlja vrhunsko mednarodno produkcijo sodobnih uprizoritvenih umetnosti.

Gostovanje je bilo omogočeno v sodelovanju s programom mobilnosti AC/E PICE (ACCIÓN CULTURAL ESPAÑOLA, AC/E) in v sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Sloveniji.

     

V sezoni 2013-14 je  program Uvoz-izvoz tematsko posvečen vprašanju staranja (telesa) skozi plesno umetnost. 

V okviru programa napovedujemo še:

27. marec 2013
Wendy Houstoun: 50 Acts (50 dejanj)
Velika Britanija

Topla, intimna in doživeta predstava Wendy Houstoun, nekdanje nepogrešljive sodelavke Lloyda Newsona in uveljavljenega britanskega fizičnega gledališča DV8, je srčen upor proti diskriminaciji starejših. Houstounova v predstavo vnaša lastni žanr radikalizma: deklaracijo o zavezanosti k dejanjem.


17. april 2014
Steve Paxton: Bound (Vez)
ZDA

Celostno bomo predstavili slovitega ameriškega eksperimentalnega koreografa in plesalca Steva Paxtona skozi predstavo (Bound / Goldbergove variacije), pogovore in delavnice. Paxtonovo sodelovanje z radikalnim gibanjem avantgardnega plesnega kolektiva Judson Dance, ki se je začelo pred 50 leti, in razvoj kontaktne improvizacije v 1970h, je pustilo neizbrisen pečat na sodobni ples. Steve Paxton svoj odmevni solo Bound trideset let po nastanku ponovno uprizarja skupaj s skoraj štirideset let mlajšim slovenskim plesalcem Jurijem Konjarjem.

junij 2014
Jonathan Burrows (z Matteom Fargionom): Speaking Dance (Govoriti ples)
Velika Britanija

Eden vodilnih britanskih koreografov Jonathan Burrows je skupaj z italijanskim performerjem in glasbenikom Matteom Fargionom ustvaril duet, v katerem avtorja skrajno natančno in poetično raziskujeta gib in jezik ter specifičen način njune zaznave. Duet sta spletla okrog ideje plesa, ki ga opisujeta in ga lahko slišimo, a nikoli vidimo. "Mislili si boste, da gre morda za absurdno samozadovoljstvo, pred vami pa bosta izjemno odkritje in užitek." (The Evening Standard)

 


Velika dvorana

Traja do: 24. februar 2014

Vstopnice:
25 eur

 

Morda vas zanima tudi

Delavnica z Julyenom Hamiltonom, 25. 2. 2014

Novice

Fotografije: Nina Ferkolj

Vabilo na delavnico z Julyenom Hamiltonom

Novice

Vabimo na dvodnevno delavnico pod vodstvom Julyena Hamiltona, slovitega britanskega mojstra improvizacije na področju giba. Delavnica z naslovom z...

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas