Napovednik

27. februar

13:15 / Izobraževanje / Ples in gledališče / doma

Vašhava - pogovor z ustvarjalci

V sredo, 16. decembra 2020 smo se preko spleta z ustvarjalci plesnega filma Vašhava pogovarjali o njegovem nastanku in vsemu, kar jih je navdihovalo in vodilo pri kreaciji. Vabimo vas k ogledu filma in pogovora.

28. februar

00:00 / Ples in gledališče / doma

Narava beso (1995)

Narava Beso na eni strani odkriva povsem osebni odnos Kovača z realnimi ambienti rojstnega mesta, na drugi strani pa v umetniški artikulaciji ta odnos dobiva širše konotacije in se oblikuje v poetsko strukturo razumevanja aktualnega sveta.

28. februar

00:00 / Ples in gledališče / doma

Vrtoglavi ptič (1997)

Sodobni ples v svoji osredotočenost na telo in prostor predstavlja izoliran svet, svet formalnih in moralnih pravil, svet, ki ustvarja lastno izolirano izkušnjo. Tako kot svet rudarjev. V tem je njuna nezaustavljiva privlačnost. Oba sta nekakšni visokopoetski iluziji, v kateri se kamera z lahkoto zaljubi. Obema stvarnost in resničnost obstoja določajo pravila, ki prihajajo od zunaj.

28. februar

00:00 / Ples in gledališče / doma

Dom svobode (2000)

Dom Svobode se je rodil iz Kobre in Fantoma. Botra sta bila Kurusawa in Bunnuel. Trbovlje so Galilejsko morje. Stene več niso navpične. (Sašo Podgoršek)

28. februar

00:00 / Ples in gledališče / doma

Kaj boš počel ko prideš ven od tu? (2006)

Film Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? večkrat nagrajenega ustvarjalnega tandema Kovač – Podgoršek je kompleksna pokrajina improviziranih situacij, potopljenih v brezčasnost mreže rudniških rovov prepredenih pod Trbovljami.

28. februar

00:00 / Ples in gledališče / doma

Vašhava (2014)

Film predstavlja vrhunec filmske produkcije EN-KNAP, saj vsebinsko zaključuje 15-letno odslikavo neke industrijske epohe, ki je zaznamovala trboveljsko dolino. Delavske in rudniške objekte, ki so več kot sto petdeset let označevali in spreminjali Trbovlje in ki so ujeti na filmski trak v filmih EN-KNAP, namreč čakata negotova prihodnost in možnost skorajšnje rušitve.

28. februar

00:00 / Ples in gledališče / doma

Dokumentarni filmi

Poleg plesnih filmov vam ponujamo tudi ogled dokumentarnih filmov, fimov iz zaodrja in filmskih obeleženj delovanja Zavoda EN-KNAP.

28. februar

11:00 / Ples in gledališče / Za otroke / doma

EN-KNAPove otroške predstave na spletu

Tokratni teden posvečamo vsebinam za otroke in vas vabimo, da si ogledate EN-KNAPove produkcije za najmlajše. V našem Vimeo arhivu vas čakajo štiri uspešnice za otroke od drugega leta starosti naprej.

28. februar

16:00 / Ples in gledališče / Za otroke / doma

Zapleši z mravljicami

Za vse otroke, ki jim morda začetno veselje ob novici, da bosta šola in vrtec nekaj časa potekala od doma že pojenja, vam v EN-KNAPu predlagamo, da preko videa zaplešete z našimi mravljicami ter s tem razgibate svoje telo in duha. Videli boste, da ima vsaka mravljica prav poseben ples.

 
 
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas