Glasba

27. marec

12:00 / Glasba / Mala dvorana

Raziskava-Refleksija

Delavnica Zavoda SPLOH o prosti improvizaciji, ki jo usmerja Tomaž Grom, je namenjena vsem glasbenim ustvarjalcem, ki jih zanima kreativno muziciranje.

31. marec

19:00 / Glasba / Velika dvorana

18. FESTIVAL FOLKLORNIH SKUPIN ZVEZE SRBSKIH DRUŠTEV SLOVENIJE

Na 18. Festivalu folklornih skupin ZSDS bo nastopilo 11 društev, ki so člani Zveze srbskih društev Slovenije. Prve folklorne skupine bodo nastopile v tekmovalnem delu, mladinske in veteranske skupine bodo nastopile v revijalnem delu. Na Festivalu bodo prikazani različni srbski plesi in pesmi.

3. april

20:00 / Glasba

Enzo Fabiani Quartet in Boris Kovač New Ritual Quartet

Obuditev godalnega kvarteta Enzo Fabiani se ujema z letošnjo 25. obletnico Zavoda EN-KNAP in njegove produkcije, za katero je glasbo napisal vojvodinski glasbenik in skladatelj Boris Kovač, ki je svoj čas deloval in živel v Sloveniji. V prvem delu bo Enzo Fabiani zaigral delo Play on String (music for last dinner), ki ga je skupina EN KNAP uporabila v svoji predstavi, nato pa bo Kovač s svojo zasedbo predstavil najnovejše skladbe, zbrane na dveh albumih za založbo ReR. Številni poznavalci menijo, da gre za Kovačevo najboljše delo doslej.

13. april

20:00 / Glasba

Potujoči kino Bridka Bebiča predstavlja: “Od kovača do knapa: s španskimi borci naprej!”

V dolgoletnem, večstranskem delovanju koreografa in plesalca Iztoka Kovača in Zavoda EN-KNAP plesni filmi po številu in trajanju nemara ne zasedajo osrednjega ali vsaj ne zelo izpostavljenega mesta. So pa pomembna stalnica ne le filmskega dokumentiranja, temveč tudi sprotnega refleksivnega nadgrajevanja in razširjanja okvirov odrskih produkcij in za Kovača značilnih koreografij, metod in estetik sodobnega plesa. Namesto klasične retrospektive sicer ne dovolj javno predvajanih filmov je glasbenik Bratko Bibič skupaj s sodelavcema Eduardom Raonom in Vidom Drašlerjem zasnoval »kinoušesni« glasbeno-filmski projekt »Od kovača do knapa: s španskimi borci naprej!«.

 
 
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas