Ples in gledališče

25. junij

18:45 / Ples in gledališče / Velika dvorana

Viktor Černický: PLI

Projekt PLI združuje 22 konferenčnih stolov, obsesivni ritem in enega predanega moškega. Na majhni platformi se Viktor Černický odločno loti poskusa nedoločene konstrukcije, rekonstrukcije in dekonstrukcije Univerzuma.

25. junij

21:00 / Ples in gledališče / Velika dvorana

Tereza Lenerová & Floex and coll: Ne odnehaj!

Tereza Lenerová se v svojem solističnem delu Don’t Stop (Ne odnehaj) ukvarja z neotipljivimi svetovi glasbe, strasti in čutnosti.

27. junij

19:00 / Ples in gledališče / Velika dvorana

Emese Cuhorka & Csaba Molnár: Mojstrovina

Jedro dueta Emese Cuhorka in Csabe Molnár, Mojstrovina tvori sklicevanje na dogajanje v kulturi in nenavadni gibi. Delo, ki se razvija skozi niz vinjet, raziskuje načine, kako lahko telo odvrže kulturne pomene in simbole, ki se projecirajo nanj skozi čas.

27. junij

21:00 / Ples in gledališče / Velika dvorana

Poliana Lima: Stvari se premikajo, vendar nič ne rečejo

Osem žensk, omejenih na prostor, se predaja neskončnemu gibanju. Jedro koreografske strukture predstave "Stvari se premikajo, vendar nič ne rečejo" predstavljajo teme, kot so trajnost, upor, identiteta in drugačnost so teme.

30. junij

20:00 / Ples in gledališče / Velika dvorana

Petra Hrašćanec: SKUPAJ

SKUPAJ, predstava izbrana na javnem razpisu mreže Pan-Adria, je plesni dogodek šestih plesalk, ki so skozi kultiviranje abstraktne forme dela proizvedle gibajoče se podobe s katerimi so si lani prislužile nagrado za najboljšo koreografijo, ki jo na Hrvaškem dodeljuje Združenje profesionalnih plesnih umetnikov.

 
 
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas