Novice

Predstava HIDRA odpovedana

Predstava HIDRA odpovedana

6. junij / Novice

Predstava HIDRA v torek, 7. junija je zaradi bolezni odpovedana. O novem datumu vas obvestimo kmalu. Hvala za razumevanje!

Zaključen razpis Pan-Adria 2022

Zaključen razpis Pan-Adria 2022

20. april / Novice

Odprti poziv mreže Pan-Adria k koprodukcijskem sodelovanju je zaključen.

EN-KNAP AVDICIJA za izkušene plesalke

EN-KNAP AVDICIJA za izkušene plesalke

11. marec / Novice

Zavod EN-KNAP in skupina EN-KNAP Group objavljata AVDICIJO (z vabilom) za izkušene plesalke, živeče v Sloveniji, za nadomeščanje plesalke na porodniškem dopustu v sezoni 2022/2023.

JAVNI RAZPIS Pan-Adria 20222023

JAVNI RAZPIS Pan-Adria 2022/2023

10. marec / Novice

Zavod EN-KNAP, Ljubljana, v sodelovanju z regionalnimi partnerji: Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku iz Reke, Kulturno-umetniškim društvom Moment iz Maribora, Slovenskim narodnim gledališčem iz Nove Gorice ter Zagrebačkim plesnim centrom iz Zagreba, Mediteranskim plesnim centrom iz...

Španski borci ponovno s polno kapaciteto

Španski borci ponovno s polno kapaciteto!

21. februar / Novice

Zaradi sprostitve nekaterih vladnih ukrepov bomo v Španskih borcih ponovno lahko sedeli skupaj in to na vseh sedežih v dvorani. Vabljeni!

Film Vašhava na festivalu kratkega filma Clermont-Ferrand

Film Vašhava na festivalu kratkega filma Clermont-Ferrand

21. januar / Novice

Plesni film Saša Podgorška in Iztoka Kovača VAŠHAVA na letošnjem mednarodnem festivalu kratkega filma Clermont-Ferrand v tematski retrospektivi "Let’s Dance".

JAVNO POVABILO 2022  - Oder360

JAVNO POVABILO 2022 - Oder360

14. januar / Novice

Zavod EN-KNAP, v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, v okviru projekta Oder360, ki poteka od 1. 1. do 20. 6. 2022, objavlja javno povabilo 2022, za produkcijsko in postprodukcijsko sodelovanje.

Iščemo ambiciozne pisce s področja plesa

Iščemo ambiciozne pisce s področja plesa!

12. januar / Novice

Springback Academy razpisuje odprti poziv, v katerem bodo izbrali do 10 piscev, ki bodo v času vsakoletnega festivala Spring Froward Aerowaves deležni mentorstva na področju kritiškega pisanja.Letošnji festival se bo odvijal v evropskem mestu kulture Elefsina v Grčiji med 28. aprilom in 1....

Vabilo k vpisu abonmaja TRANSFERZALA

Vabilo k vpisu abonmaja TRANSFERZALA

3. januar / Novice

Abonma TRANSFERZALA je gledališko-plesni-performerski abonma, ki v sebi združuje izbor predstav petih ljubljanskih neodvisnih odrov: Centra kulture Španski borci, Gledališča Glej, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Nove pošte (Slovensko mladinsko...

Odprti poziv Danse largie 2022 - podaljšan

Odprti poziv Danse élargie 2022 - podaljšan

3. januar / Novice

Danse élargie je tekmovanje, ki vabi umetnike vseh disciplin iz vsega sveta, da predstavijo izvirne odrske projekte, ki se na drzen način dotikajo plesa v njegovem najširšem pomenu. Projekt mora upoštevati dve pravili: Maksimalna dolžina je 10 min, vključuje najmanj tri performerje.

1 / 17
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas