Novice

Javni razpis Oder360 je zaključen

Javni razpis Oder360 je zaključen!

4. marec / Novice

Zaključil se je javni razpis za produkcijsko, postprodukcijsko in distribucijsko sodelovanje Oder360, ki ga je razpisal zavod EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Izbranih je bilo 5 produkcij.

Gost oddaje Panoptikum Iztok Kovač

Gost oddaje Panoptikum Iztok Kovač

3. marec / Novice

Direktor Španskih borcev in umetniški vodja skupine EN-KNAP Group o umetnosti v času epidemije in najnovejšem projektu Oder360.

JAVNI RAZPIS Pan-Adria 20212022

JAVNI RAZPIS Pan-Adria 2021/2022

1. marec / Novice

Zavod EN-KNAP, Ljubljana, v sodelovanju z regionalnimi partnerji: Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku iz Reke, Kulturno-umetniškim društvom Moment iz Maribora, Slovenskim narodnim gledališčem iz Nove Gorice ter Zagrebačkim plesnim centrom iz Zagreba, Mediteranskim plesnim centrom iz...

JAVNI RAZPIS oder360

JAVNI RAZPIS oder360

29. januar / Novice

Zavod EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za Kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje,v okviru projekta oder360 objavlja javni razpis za produkcijsko, postprodukcijsko in distribucijsko sodelovanje. Projekt oder360 vabi zainteresirane umetnike ali producente, ki delujejo v Sloveniji, da se...

Prihaja projekt NIČ - Omnibus o življenju in njegovi neoprijemljivosti

Prihaja projekt NIČ - Omnibus o življenju in njegovi neoprijemljivosti

20. januar / Novice

Projekt, ki ga je ustvarila tehnična ekipa zavoda EN-KNAP in ki v ospredje postavlja vsa specifična znanja njenih članov, je pretekli teden doživela generalno vajo brez publike in s tem dobila svojo končno obliko. Instalacija je tako pripravljena, da se vam zgodi, takoj ko bo to mogoče.

V letu 2021 prihaja koprodukcija MUZEUM in EN-KNAP Dežela sanj 6

V letu 2021 prihaja koprodukcija MUZEUM in EN-KNAP: Dežela sanj (6+)

18. januar / Novice

Napovedujemo koprodukcijo MUZEUM in EN-KNAP - plesno predstavo za otroke (6+) in odrasle po motivih stripa Winsor McCay, Mali Nemo v deželi sanj.

V letu 2021 prihaja koprodukcija MUZEUM in EN-KNAP Čas nežnosti

V letu 2021 prihaja koprodukcija MUZEUM in EN-KNAP: Čas nežnosti

10. december / Novice

Predstava z naslovom Čas nežnosti zasnovana v sklopu programa ob 25. jubileju gledališča Muzeum sestoji iz fragmentov in redifinicije projektov iz preteklega obdobja, ki so bili uresničeni v času od leta 1995 do 2019. Preplet srečevanj na področju ikonografije skozi prizmo spomina in...

Povabilo k udeležbi PARL - Performance Art Research Ljubljana

Povabilo k udeležbi PARL - Performance Art Research Ljubljana

27. november / Novice

PARL – mednarodni projekt za raziskave sodobnih scenskih umetnosti – vabi avtorje in avtorske skupine, da se udeležijo 10-dnevnega programa za razvoj avtorskih projektov, ki bo potekal od 22. do 31. avgusta 2021 v Ljubljani.

Vabilo k donaciji dela dohodnine Zavodu EN-KNAP

Vabilo k donaciji dela dohodnine Zavodu EN-KNAP

19. november / Novice

Če vas delo zavoda EN-KNAP navdihuje in vam odpira nova plesna obzorja, vas želimo spomniti, da do 31. 12. 2020 zavod lahko podprete tako, da del dohodnine, ki gre sicer v državno blagajno, namenite kot donacijo Zavodu EN-KNAP, upravitelju CK Španski borci.

Razglašeni so letošnji Aerowaves Twenti21 izbranci

Razglašeni so letošnji Aerowaves Twenti21 izbranci!

9. november / Novice

Veseli smo, da lahko razglasimo koreografe Twenty21. Izbor 2021 prinaša dela iz 14 držav in ponovno dokazuje, kako bogata je nastajajoča evropska plesna scena tako s svojo raznolikostjo tem kot svojo estetiko.

3 / 17
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas