V tvojih očeh

V tvojih očeh

Razstava v sklopu predstave Moji najdražji rituali

Indija, Nepal, Kitajska, Brazilija, Burkina Faso, Kamerun, DR Kongo, Palestina, Južna Afrika ... Skozi države Evropi tako oddaljenega sveta hodi vizualni umetnik in fotograf Borut Bučinel po sebi lastnih stezah, ki se včasih prepletejo tudi s potjo projekta SHARE. Vedno ima s sabo kamero. In tako je »ujel« oči. Sprejel jih je kot dar; kot deset sekund osredotočenosti, ki jo človek nameni človeku. 

Portreti so naključni; čeprav dogovorjeni, niso »zrežirani«. Govorijo nam zgodbo, ki je v očeh tistih, ki jih sicer ne bi nikoli opazili. Lepota v očeh opazovalca se tako preliva skozi zrcalo duše človeka na drugi strani objektiva. Iskrenost, pristnost, fokus. In fotografije na ceradi, ki kljubujejo pesku, dežju, sploh vsem temperaturam, da jih Bučinel lahko spravi v potovalko in nese naprej na vsako novo pot.


Borut Bučinel (1983) je režiser, koreograf, plesalec, scenograf, videast ... vedno in povsod pa oblikovalec svetlobe in fotograf. 
 

Razstava bo odprta v sklopu predstave Moji najdražji rituali (29. februarja v veliki dvorani Španskih borcev.) Dogajanje je del projekta SHARE (2020−24) je vključujoč, inovativen, povezujoč in edinstven mednarodni družbeno-kulturni projekt, nastal na podlagi izkušenj in primerov dobrih praks; kot rezultat skupnih prejšnjih mednarodnih projektov, v katerih so sodelovali umetniki iz Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda. SHARE ustvarja 4-letni projekt (2020-2024), osredotočen na izobraževanje, ustvarjanje in skupnosti v Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu. SHARE je zakoreninjen v nadnacionalnem partnerstvu, ki združuje izkušnje s severa (Slovenija, Španija, Francija, Hrvaška) in juga (Kamerun, Palestina, Burkina Faso, Senegal, Gana) za izvajanje dejavnosti krepitve zmogljivosti. To vidimo kot bistven medkulturni pristop. Z vsemi izmenjavami SHARE – umetnikov, mentorjev in strokovnjakov – se vzpostavi pretok kulturnih dobrin in storitev, tako sever-jug kot jug-jug. Vzpostavlja se mednarodna mobilnost z rezidencami, programi turnej in načrti distribucije izdelkov.

« Napovednik|Razstave

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Borut Bučinel

Produkcija: Nataša Zavolovšek

 


Galerija Internacionala s teraso

Traja do: 27. februar 2024

Vstopnice:
Prost vstop.

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas