Tehnologije plesa / Ples tehnologij

Tehnologije plesa / Ples tehnologij

En–Knap virtualna plesna produkcija

S tridnevnim Fokusom se En–Knap znova odpravlja v širšo krajino sodobnega plesa v virtualnem prostoru. Ob tem se loteva formata dogodka kot dinamičnega plesnega laboratorija, predstave kot potopitvene izkušnje, kot proces iskanja umetniškega in estetskega vmesnika, ki bi brezhibno prepletel fizično telo na odru z njegovim ustreznikom v digitalnem prostoru.

Program prvega Fokusa je kuriran izbor del dveh sodobnoplesnih hiš fabien prioville dance company in En–Knap, njunih medsebojnih in zunanjih sodelovanj, ki so gostujočim umetnikom in umetnicam ponudila platformo za raziskovanje in eksperimentiranje na hitro razvijajočem se področju.

Vabljeni, da se nam pridružite pri vznemirljivem podvigu, kjer se sodobni ples sreča s svojo virtualno mejo - ali širitvijo?

PROGRAM:

fabien prioville dance company
12PETDESET MB/S
oder / plesna predstava

7. FEB 2024 / 18:00 & 21:00
Velika dvorana 

/

En–Knap virtualna plesna produkcija
ODER 360 NAPREJ NAZAJ
oder 360 / video instalacija

8. FEB 2024 / 16:00 - 21:00
Galerija Internacionala

/

fabien prioville dance company & En–Knap Group
PLEŠOČI (P)OGLEDI
oder / plesna predstava

9. FEB 2024 / 20:00
Velika dvorana

 

Fabien Prioville je končal študij na Centre national de danse contemporaine (Cndc) v Angersu. Delal je z Édouardom Lockom in njegovo zasedbo La La La Human Steps v Montrealu, preden se je pridružil Philippu Blanchardu v Stockholmu. Leta 1999 je postal član plesne hiše Tanztheater Wuppertal Pina Bausch in nastopal v repertoarju, na primer, v Cafe Müller. Prav tako je nastopal v filmih, na primer, v Govori z njo (2002) Pedra Almodovarja in v Pini (2011) Wima Wendersa. Od leta 2006 dela kot samostojni plesalec in koreograf, sodeloval je z imeni, kot so Josef Nadj, Davis Freeman, Louise Lecavalier, Shutaro Oku, Hauschka, Tetro+A, Chris Cutler ali Michiel van Erp.

Leta 2010 je ustanovil svojo plesno zasedbo in postal član plesne mreže iDAS NRW. Poslej je ustvaril več kot eno produkcijo na leto in uprizoril večino svojih del v Tanzhaus NRW v Düsseldorfu. Od virtualne resničnosti in sodobnih tehnologij do raziskovanja globoko osebnega in čustvenega tkiva v vseh nas, delo njegove zasedbe obsega različne medije. Večji festivali, kot so Lyon Dance Biennial in Festival Tokyo ali Open Look St. Petersburg, prav tako Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, so sodelovali z zasedbo pri razvoju VR plesnih filmov za prizorišča in festivale. 

 

« Napovednik|Humanistika|Ples in gledališče|Razstave

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

En–Knap, fabien prioville dance company, gosti

 

          


Velika dvorana

Traja do: 9. februar 2024

Vstopnice:
Za predstavi 12Petdeset Mb/s in Plešoči (p)ogledi: 12 eur (redna cena) / 8 eur (s popustom). Na kulturni dan, 8. februarja je vstop prost.

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas