Koraki v času – Sam(i)

Koraki v času – Sam(i)

Plesna predstava

SAM(I) je plesna predstava, ki združuje plesalce različnih plesni zvrsti, jazza in moderna s pridihom kontaktne improvizacije ter stepa in prikazuje prehajanje od povezanosti do odcepitve in izključitve. Nagovarja prekinitev sožitja in konec stika ter prikazuje pot od skupnosti do posameznika, od kolektiva do množice postrojenih individuumov, s čimer poskuša nagovoriti človeka sodobne družbe.  Sam(i) so naslednji v nizu predstav Koraki v času, ki jih vsakoletno gostimo v Španskih borcih. 

 

Jadran Živković je trener plesa in koreograf. Step plesno tehniko poučuje več kot 30 let, kot pionir poučevanja stepa pri nas pa je sodeloval z mnogimi generacijami slovenskih plesalcev in koreografov. Ustvaril je vrsto tekmovalnih plesnih točk, kot tudi koreografije za televizijske nastope, gledališče, in dve samostojni celovečerni plesni predstavi. Deluje predvsem v Sloveniji, dolga leta tudi v Zagrebu, Celovcu, Pragi, Beogradu in Sarajevu. Redno se izobražuje, predvsem na večjih plesnih festivalih v ZDA, ter specializiranih step festivalih (v Stockholmu, Dubrovniku...). V zadnjem času se poleg stepa ukvarja z ustvarjanjem glasbe z rokami, nogami ter telesom, tehniko imenovano body percussion.

Nina Kuclar Stiković je zaključila študij na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, smer Dramaturgija in scenske umetnosti. V času študija je soustvarila štiri nagrajene gledališke akademijske produkcije - za dramaturgijo predstav Tumor v glavi #jovonanovo in Zimske pravljice je prejela nagrado Zlatolaska, predstavi pa sta bili nagrajeni tudi kot najboljši produkciji študijskega leta. V času študija je kot asistentka dramaturgije sodelovala pri z mnogimi ustvarjalci in institucijami (med drugim SNG Maribor, SNG Nova Gorica..), zaradi zanimanja za glasbeno-gledališke projekte pa je skupaj s Plesnim klubom Forma ustvarila plesno predstavo Koraki v času: Na drugi strani. Predstava je bila premierno  izvedena v Španskih borcih novembra 2018, zanjo je napisala scenarij in izbrala glasbeno podlago, v produkcijskem procesu pa je sodelovala kot dramaturginja.

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Jadran Živković in Nina Kuclar Stiković

Produkcija: Jadran Živković

Režija: Jadran Živković
Idejna zasnova in dramaturgija: Nina Kuclar Stiković
Koreografi: Jadran Živković, Urša Grm Murko, Tian Ćehić, Sara Živković
Koreografi in plesalci: Nena Klinkon, Margarita Šunjić, Ana Sofija Bešter, Ema Ana Žura, Jelena Radoičić, Daniela Preskar, Lija Mozetič, Rea Vogrin
Step plesalci: Rok Pfajfar, Tina Šegina, Urška Kranjc, Čarna Konestabo Pergar

 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
12 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas