INDRADHANUSH - Indijska mavrica

INDRADHANUSH - Indijska mavrica

plesna predstava

INDRADHANUSH - Indijska mavrica
Plesna predstava skupine PAARA-DOX,
skupina za indijski sodobni ples pod vodstvom Terencea Lewisa
(Terence Lewis Indo- Contemporary Dance Company)


Ob praznovanju v prečudoviti Sloveniji je plesni skupini Paara-dox v veselje in ponos, da iz osrčja Mumbaja ponese indijsko barvitost tudi v slovenske kraje.
Paara-dox sestavlja ekipa mednarodno gostujočih plesalcev zelo cenjene plesne skupine sodobnega plesa Terencea Lewisa TLCDC (Terence Lewis Contemporary Dance Company) z 22-letnimi izkušnjami. V Slovenijo prihajajo iz osrčja Mumbaja, da bodo v plesni predstavi "INDRADHANUSH ali Indijska mavrica" naslikali indijsko mavrico na slovenskem nebu.


Inradhanush v slovenskem prevodu iz hindija pomeni "mavrica". V predstavi bo skupina plast za plastjo razkrivala bistvo indijske raznolikosti.


Mavrica je redek pojav, a ko se pojavi, nebo okrasi na neponovljiv način. Tako Indija, kot mavrica, poskuša svetu prinesti nekaj redkega, edinstveno mešanico sedmih primarnih elementov, ki predstavljajo indijsko blagovno znamko: ljubezen, čutnost, misticizem, kjer ostajamo zakoreninjeni v kulturi in tradiciji, a z razvejanostjo skušamo zajeti sodobni svet, ki je zibelka bogate raznolikosti in kjer se vse ovije v barve in živahnost. Na odru bo oživela umetniška interpretacija teh sedmih elementov, kot sedem barv mavrice (indradhanush), ki so ločene vsaka zase, a se hkrati tudi lepo prelivajo ena v drugo.


Hibridna predstava predstavlja zanimiv preplet različnih plesnih slogov - od sodobne predstavitve, ki daje agilnost, fleksibilnost in izjemno fizično spretnost, do utrinkov indijske klasične graciozne oblike plesa, kot je Kathak, da nato preide v polno moč enega najbolj trendovskih na svetu – bollywoodskega plesa – ki se izraža kot pravi talilni lonec globalnih vplivov.


Predstava vsebuje tako niz krajših stavkov pesniških besedil kot tudi privlačno koreografsko vizualno vsebino in interakcijo, ki prinaša osebno povezavo z občinstvom.


Od globin do lahkotnosti - plast Indije se najde za vsakogar.


Od kraljeve modre in zelene, do bollywoodske vijolične barve, doživite tudi strastnost rdeče, globino uma modrine, združitev svetlo rumenega in oranžnega veselja in smeha. Torej, odeti v svoje najprešernejše barve ne zamudite predstave v Sloveniji.
Pridite... da skupaj naslikamo Indradhanush, indijsko mavrico.
 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Terence Lewis Mahrukh Dumasia

Produkcija: Terence Lewis, skupina za sodobni ples The Terence Lewis Contemporary Dance Company Veleposlaništvo Indije, Ljubljana, Slovenija Embassy of India, Ljubljana, Slovenia Indijski svet za kulturno sodelovanje (ICCR) Indian Council for Cultural Relations (ICCR)

        

   

 

 


Velika dvorana

Vstopnice:
7 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas