Ana Plamenita v Mostah z intervencijo EnKnapGroup

Ana Plamenita v Mostah z intervencijo EnKnapGroup

Novice/16.11.2013 10:10

Festival ognjenih ambientov in luči

LJUBLJANA: sobota, 16. november 2013, od 17. do 22. ure (dvorec Selo v Mostah, Zaloška cesta 69)

Ana Plamenita v 5. izvedbi tudi menja lokacijo in se tokrat seli v Moste. Na dvorišče in v okolico dvorca Selo iz 18. stoletja (Zaloška cesta 69), v neposredni bližini etno kluba Zlati zob, ki bo gostom Ane Plamenite ponudil tudi dobro okrepčilo.

Tudi Španski borci se kot glavni kulturni ponudnik v Mostah pridružujejo festivalu s kratko plesno intervencijo mednarodne skupine EnKnapGroup, ki ima domicil v Španskih borcih. Svoj pohod iz središča mesta v industrijsko obarvane Moste je poleti začela že Ana Desetnica, tako da Ana Plamenita le sledi začrtani poti Gledališča Ane Monro, ki se ob organizaciji festivalov vedno trudi oživljati in odkrivati nova prizorišča v mestu.

In v ospredju so tako znova Moste, ki po našem mnenju skrivajo tudi številne zanimive zgodbe. Zato bo eden od ognjenih ambientov Ane Plamenite namenjen prav temu: zbiranju in pripovedovanju zanimivih lokalnih zgodb iz Most. Obiskovalce zato pozivamo, da obiščejo ta ambient in mogoče z drugimi delijo svojo zgodbo! Prava spodbuda za zgodbe na čarobni poti polni lučk in ognjene svetlobe bo Vilala (Tea Vidmar), ki bo obiskovalce pozdravila na svojevrstne način in jih spodbujala, da z njo izmenjajo doživljaje in zgodbe svojega življenja.

Mogoče se obiskovalcem utrne kaka zgodba o starih običajih, obrteh. Spodbuda za to pa bo predstavitev projekta kostanjepeka-ghetto. Gre za poskus obuditve starih obrtništev, opravkov in dostav na eni strani (Retro Rats) in poskusa povezovanja vseh naštetih dejavnosti s kolesi na drugi (Musverks). Ste za sveže pečen in hrustljav kostanj? Dostava sledi na Ani Plameniti.
 

Celoten program Ane Plamenite na: /www.anamonro.org/ana-plamenita.html

 
 

Morda vas zanima tudi


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas