Springback Akademija

Springback Akademija

Novice/2.11.2023 18:00

Prijave so odprte

Platforma Springback v okviru mreže Aerowaves je spodbujanje dialoga o plesu in performativnih praksah, je ambicija izboljšati in spodbujati kritiško pisanje na spletu in v tisku. Letošnja Springback Akademija bo, kot ponavadi, potekala med spomladanskim festivalom Aerowaves ’Spring Forward’, med 20. in 23. marcem 2024 v Darmstadtu, Mainzu in Wiesbadnu v Nemčiji. Po preteklih edicijah v Umei, Barceloni, Plznu, Aarhusu, Sofiji, Parizu, Elefsini in Dublinu bo Springback Akademija ponovno ponudila priložnost ambicioznim plesnim piscem, da se pod mentorstvom izučijo o osnovah kakovostne kritiške prakse v živahnem okolju plesnega festivala.

Udeleženci bodo pod vodstvom štirih profesionalnih plesnih piscev izpopolnili svoje kritične pisne veščine ter imeli priložnost ustvarjati, oblikovati in deliti diskurz o plesu. To je hitra pot za pridobivanje izkušenj in tehnike odgovorne, učinkovite in privlačne plesne kritike ter raziskovanje in razumevanje priložnosti, ki jih ponuja digitalno založništvo.

Poziv Springback Akademije je za pisce iz Evrope, ki so vešči pisanja in govora v angleškem jeziku (ni nujno, da je to materni jezik). Sprejeti kandidati bodo prejeli mentorstvo, nastanitev, prispevek k (potnim) stroškov, vstopnico za festival Spring Forward in priložnost udeležbe na prihodnjih dejavnostih - vključno s skupščinami in sodelovanjem pri reviji Springback.

Rok je 2. december 2023. Več na povezavi.

 
 


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas