Javni razpis Oder360 je zaključen!

Javni razpis Oder360 je zaključen!

Novice/4.3.2021 11:26

Zaključil se je javni razpis za produkcijsko, postprodukcijsko in distribucijsko sodelovanje Oder360, ki ga je razpisal zavod EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Na razpis, ki je k virtualizaciji že obstoječih predstav povabil umetnike in producente s sedežem v Sloveniji, se je prijavilo petnajst raznolikih del iz področja sodobnih uprizoritvenih praks.

Tričlanska komisija, v sestavi Marko Cafnik, Iztok Kovač in Stojan Pelko, je po preučitvi projektov in strokovni oceni njihove primernosti za virtualizacijo, izbrala štiri predstave in en projekt za eksperimentalni razvoj, ki bodo v prihajajočih mesecih posnete s 360° kamerami, ambisoničnim zvokom in ustrezno svetlobno podporo. Tako bodo postale del repertoarja »Oder360« in bodo na voljo za gostovanja.

Projekt Oder360 pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije in vodenih ogledov teh predstav z VR očali v različnih prostorih (gledališča, šole, socialne, zdravstvene inštitucije, podjetja…), kjerkoli doma in v tujini.  Oder360 ne želi nadomestiti klasičnega ogleda predstav v gledališču, temveč vzpostaviti nov pogled, simulaker gledališča v novih okoljih in okoliščinah.

Hvala vsem, ki ste izkazali željo po sodelovanju in čestitke izbranim produkcijam. Po opravljenem delu v postprodukciji in rahljanju ukrepov za zajezitev epidemije, vabimo vse radovedne in željne novih izkušenj, da izkusite kaj Oder360 prinaša in dodaja gledališki izkušnji.

-------------------------------


IZBRANE PODUKCIJE


Andreja Podrzavnik
KAR OSTANE

(Produkcija: Federacija)

Enya Belak
MODRO ČRNILO
(Produkcija: Flota Ljubljana)

Rosana Hribar, Urša Rupnik,Maša Kagao Knez
TOBELIJA

(Produkcija: Plesni Teater Ljubljana)

Simona Semenič
LEPA KOT SLIKA
(Produkcija: Mesto Žensk)

Bara Kolenc in Leja Jurišić
KINETIČNI SPOMIN BRINA
(Produkcija: Pekinpah)
Op.: za eksperimentalni razvoj


Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

 
 


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas