JAVNI RAZPIS oder360

JAVNI RAZPIS oder360

Novice/29.1.2021 13:19


 

JAVNI RAZPIS
oder360


Zavod EN-KNAP v sodelovanju s Centrom za Kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje,v okviru projekta oder360 objavlja javni razpis
za produkcijsko, postprodukcijsko in distribucijsko sodelovanje.

Projekt oder360 vabi zainteresirane umetnike ali producente, ki delujejo v Sloveniji, da se prijavijo na razpis za virtualizacijo svojih že izdelanih predstav.

Izbrane predstave bomo v sodelovanju s posameznim avtorjem in ustvarjalci pripravili in posneli s 360°kamerami, ambisoničnim zvokom in ustrezno svetlobno podporo. Z najvidnejšimi slovenskimi partnerji v VR tehnologiji bomo posnetke postprodukcijsko obdelali za namene distribucije del v novem formatu (z VR očali, slušalkami in vrtljivimi sedeži).


Projekt oder360
pomeni vzpostavitev novega tipa produkcije v obliki virtualizacije predstav (posneto s 360° kamero iz središča odra) in vodenega ogleda teh predstav z VR očaliv različnih prostorih (gledališča, šole, socialne, zdravstvene inštitucije, podjetja…).


Projekt oder360
ne želi nadomestiti klasičnega ogleda predstav v gledališču, temveč vzpostaviti nov pogled, simulaker gledališča v novih okoljih in okoliščinah. Poleg tega, da je to prilagoditev na trenutno situacijo in omogočanje delovanja v razmerah epidemije, pa je oder360 predvsem nova vrsta promocije sodobnih uprizoritvenih praks potencialnemu novemu občinstvu.


Kriteriji:

Na razpis se lahko prijavijo ustvarjalke in ustvarjalci ali producenti s področja sodobnih uprizoritvenih praks, z dejavnostjo, registrirano v Sloveniji, z že izdelano celovečerno predstavo. Prednostno bomo obravnavali predstave sodobnih uprizoritvenih praks, ustvarjene v zadnjih dveh letih.


V okviru projekta Zavod EN-KNAP zagotavlja:
Vso tehnično podporo, prostor za vaje (prostorsko prilagajanje) in snemanje– veliki oder Centra kulture Španski borci (v marcu 2021), vso potrebno opremo za snemanje in obdelavo posnetka za VR predvajanje, distribucijo z VR opremo in del morebitnega zneska odkupa predstave.
Potencialne stroške honorarjev nastopajočim za čas snemanja in ostale morebitne stroške krije prijavitelj sam.


Prijave:
Vsebina prijave naj vsebuje opis in videoposnetek celotne predstave ter tehnične zahteve.
Prijave pošljite na zala.cesnik@en-knap.com
najkasneje do 26. 2. 2021.


Izbor:
Izbor treh predstav bo skupaj z zunanjimi strokovnjaki opravilo umetniško vodstvo Zavoda EN-KNAP. Kandidati bodo o rezultatih razpisa obveščeni najkasneje do 2. 3. 2021

Dodatne informacije:
Zala Česnik, zala.cesnik@en-knap.com

-----------

VABILO NA PREDAVANJA

Od 16.2. do 18.2. 2021od 10:00 – 12:00 se bo zvrstila serija spletnih predavanj,
s katerimi želimo zainteresirani javnosti predstaviti projekt in njegov potencial, njegovo podstat, uporabljeno tehnologijo in naše pristope k virtualizaciji sodobnih uprizoritvenih praks.


Predavanja bodo brezplačna in bodo potekala v slovenskem jeziku.
Obisk predavanj vas ne obvezuje k prijavi na razpis.

Prijave na predavanjapošljite na naslov zala.cesnik@en-knap.com
do vključno 14. 2. 2021.


Urnik predavanj:
16. 2. 2021 – Iztok Kovač in John Ashford: Izvor ideje, mednarodna komponenta in priložnosti, ki jih omogoča virtualizacija predstav ter konkretne praktične izkušnje pri uporabi VR tehnologije na področju uprizoritvenih umetnosti

17. 2. 2021 – Stojan Pelko: Logistika percepcije (Vpeljava terminologije Paula Virilioja - vpliv tehnoloških naprav na našo percepcijo) in premene umetniške forme s tehnološko posredovanimi pogledi

18. 2. 2021 – Marko Cafnik: Uvod v XR in ukinitev 4. stene - Potopitvene perspektive


Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

 
 


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas