POMEMBNO OBVESTILO

POMEMBNO OBVESTILO

Novice/9.3.2020 11:37

Dragi prijatelji kulture,


Zaradi razglašene epidemije s COVID-19 virusom, je naše gledališče do nadaljnjega zaprto. S tem želimo varovati predvsem zdravje vseh obiskovalcev, nastopajočih in sodelavcev ter preprečiti širjenje te bolezni.


Ne le, da so ustavljene vse uprizoritve, nastopi in koncerti na velikem in malem odru Španskih borcev, temveč so prekinjene tudi vse otroške in odrasle delavnice, športno-rekreacijske dejavnosti, gostinski lokal ter vse aktivnosti plesne skupine EN-KNAP Group, ki dnevno trenira, vadi in snuje nove predstave v našem plesnem studiu. Prav tako je deloma ustavljeno delo celotne ekipe Španskih borcev, ki vsak mesec skrbi za nemoten in razgiban program v naši hiši. Še vedno smo vsi dosegljivi na elektronskih sporočilih in vas vabimo, da na naše naslove naslovite vsa morebitna vprašanja o našem delovanju v času epidemije.


Velika želja ostaja, da bi lahko v čim krajšem času naše gledališče zopet odprli za javnost in v nadomestnih terminih uprizorili vse načrtovane predstave in koncerte, ki so zaradi izbruha epidemije odpadli. To seveda ostaja odvisno od nadaljnjega razvoja dogodkov. Vsekakor vas bomo o vsem obveščali preko naših spletnih strani - Španski borci in EN-KNAP ter preko socialnih omrežij.


Da bi vam čas v samoizolaciji mineval hitreje, smo se v Zavodu EN-KNAP odločili odpreti video arhiv na strani Vimeo ter vas povabiti k ogledu kar 11 plesnih in dokumentarnih filmov. Vabljeni v svet sodobnega plesa na spletni povezavi. Med ponujenimi vsebinami lahko najdete legendarna plesna filma Vrtoglavi ptič in Dom svobode uveljavljenega avtorskega dvojca, koreografa Iztoka Kovača in režiserja Saše Podgorška. Prav tako si lahko v domačem udobju ogledate EN-KNAPov najmlajši plesni film iz leta 2014 z naslovom Vašhava, v katerem se EN-KNAP Group še zadnjič sooči z rudniškimi prostori, predno ti za vedno izginejo iz kolektivnega zavednega. Ne pozabite si ogledati tudi filmov Narava Beso, Kaj boš počel ko prideš ven od tu? in dokumentarnih filmov iz zaodrja ustvarjanja sodobno-plesnih umetnin.


Za vse otroke, ki jim morda začetno veselje ob novici, da bosta šola in vrtec nekaj časa potekala od doma že pojenja, vam v EN-KNAPu predlagamo, da preko videa zaplešete z našimi mravljicami ter s tem razgibate svoje telo in duha. Videli boste, da ima vsaka mravljica prav poseben ples.


Nestrpno pričakujemo vaš ponoven obisk ter vam želimo predvsem zdravja in ljubezni!

Ekipa Španskih borcev in Zavoda EN-KNAP
Ljubljana, 23.3.2020

 

 
 


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas