Plesna mreža Aerowaves vabi k prijavam

Plesna mreža Aerowaves vabi k prijavam

Novice/24.8.2017 22:14

Pozdravljeni plesni ustvarjalci na področju Slovenije!

V imenu mreže Aerowaves vabimo zainteresirane ustvarjalce plesnih predstav, da do 12. septembra do polnoči prijavite svoje projekte na:


http://www.aerowaves.org/artists/opportunities-for-artists


in se tako kot lansko leto Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek z Alien Expressom, uvrstite v izbor Aerowaves Twenty - Aerowavesovih izbranih 20 del aktualne Evropske plesne produkcije.

Plesna mreža Aerowaves odkriva evropske plesne presežke tako, da vsako leto partnerji iz 33 držav izmed več kot 500 prijav izberejo 20 najzanimivejših del, ki jih mreža nato promovira in jim odpira možnosti za nastope širom Evrope, ki jih nudijo tako partnerji mreže, kot tudi druge plesne institucije.

Partnerji mreže v svoje programe vključujejo tudi dela vseh preostalih prijav, ne le iz končnega izbora (Aerowaves Twenty), zato si že s prijavo lahko ustvarite možnost nastopanja na prizoriščih partnerjev mreže! Slednji vsako leto zagotavljajo in finančno podpirajo več kot 100 možnosti za gostovanja.

Če bo vaše delo umeščeno med izbor dvajsetih (Aerowaves Twenty), bo mreža Aerowaves vaše delo eno leto promovirala na svoji spletni strani s profilom, fotografijami, videom in koledarjem.

Prav tako lahko mreža vaše delo izbere za festival Spring Forward, ki bo letos potekal v Sofiji (Bulgarija) med 23. in 25. marcem 2018. Vsako leto mesto na festivalu namreč zagotovi najmanj 15 avtorjem izmed izbranih 20 (Aerowaves Twenty).

Povezovanje in podpora, ki ju bodo izbrani umetniki in dela prejeli, so po našem mnenju izjemnega pomena za širitev dobrega glasu o kvalitetni slovenski produkciji in njeni integraciji v evropski kulturni prostor.

Pogoji za prijavo:
/ stalno prebivališče v Evropi
/ prijavite se lahko samo z enim delom na leto
/ delo, ki ga prijavljate, mora nastati na geografskem področju Evrope
/ delo mora trajati od 15 do 40 minut
/ delo mora biti končano in predstavljeno obči javnosti
/ delo mora imeti preproste tehnične zahteve in mora biti takšno, da ga je zlahka mogoče vključiti v dvojni ali trojni večer (’double’ ali ’triple bill’)
/ prijavijo se lahko tudi podiplomski študenti, medtem ko dodiplomski ne morejo kandidirati
/ pravilno morate izpolniti prijavnico mreže Aerowaves, naložiti video svojega dela na Vimeo ter mreži poslati povezavo in morebitno geslo, ter obenem poslati celoten video posnetek tudi po WeTransferju
/ če ste se kdaj že prijavili, se lahko znova, ne glede na to, ali je bila tedanja prijava uspešna ali ne, vendar se ne morete dvakrat prijaviti z istim delom.
/ Ustvarjalci, ki jih v svoj program umestijo partnerji mreže Aerowaves, prejmejo dogovorjeni honorar ter plačane potne stroške, nastanitev in dnevnice.

 
 


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas