Neforma 39

Neforma 39

Serija glasbeno-performativnih improvizacij

V letu 2015, že 5. sezoni Neforme, se prostor improvizacije odpira, poleg Neforminemu standardnemu duetu plesa/giba in glasbe/zvoka, še tretjemu mediju: prostoru, svetlobi, poeziji, vizualni umetnosti itd. Vsako edicijo bodo na kraj zločina povabljeni trije ustvarjalci - 1. glasba, 2. uprizoritvena umetnost in 3. izbran tretji medij. Po januarskem gostovanju Neforme v Mariboru, se ta vrača nazaj na domača tla v Španske borce. V 39. Neformi bodo sodelovali glasbenik Ivo Poderžaj, plesalec Ivan Mijačević in oblikovalec svetlobe Luka Curk- začenjamo s čisto moško energijo.

Ivo Poderžaj (bas kitara, roj. 1970, Slovenija)
Vokalist in basist. Nima formalne glasbene izobrazbe. Začel je kot kitarist v ansamblu Volk in 7. kozliček, ki je v tedanjem jugoslovanskem hard-coru veljala za kompleksno posebnost. Leta 1992 je ustanovil Žoambo Žoet Workestrao in se nadaljnjih 14 let posvečal razvijanju opozicijskega komornega avant panka. S skupino je do danes posnel in izdal 6 albumov, ki so bili pri strokovni javnosti deležni najvišjih ocen, nastopil na večini slovenskih prizorišč in opravil nekaj turnej po evropskih državah – od Anglije do Makedonije, od Bolgarije do Bretanije. Sredi devetdesetih je kot basist spremljal Marka Breclja na turneji na Danskem in Nizozemskem. Leta 2006 je začel improvizirati v puljskem punk kvartetu Wuollahee in leto pozneje v puljsko-zagrebško-ljubljanskem kvintetu This Klik. Kratek čas je nastopal v zagrebškem noise ansamblu La merde sur la mer. S Francijem Blaškovičem je 2009 kot kitarist posnel album »Tko tebe kamenom, ti njega spermom.« Od leta 2012 nastopa v idiomatsko improvizacijsko – pesniškem projektu Kanonizovani/Macani z glasbeniki in pesnikoma iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Od leta 2014 nastopa v improvizacijskem triu Csokolomsz z Marino Džukljev (NS) in Jako Bergerjem (LJ). Sodeluje s krožkom ljubljanskih improvizatorjev in v nonetu Ane Kravanja Glacies.

Ivan Mijačević, ustvarjalec, poustvarjalec ter pedagog na področjih glasbe in uprizoritvenih umetnosti, je študiral glasbeno pedagogiko na Univerzi v Mariboru in ples ter koreografijo na Salzburški akademiji za ples (SEAD). Med drugim je sodeloval pri projektih; Tiho telo, Zgodbe o telesu 4 – Move As (nagrada občinstva na Gibanici 09), Sede na ograji, All No Ever Some, Dolly moje telo, Tam daleč, Oštevilčeni štirje, Sender Weimar in ...are made of this. Leta 2010 je prejel štipendijo in rezidenco fundacije Son:Da. Je član umetniških kolektivov danceCO, inability crew, Slavoj Zizek trio, Two Kings and a French Town ter con/temporary choreo-graphix. Sodeloval in nastopal je tudi z D. Alfirević, M. Bučar, K. Duck, J. Fabrom, K. Lorenci, L. Nelson, S. Premuš, I. Relulecke ter poučeval seminar o odnosu glasbe in plesa na salzburški eksperimentalni akademiji za ples, Unvierzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti Frankfurt, Univerzi za glasbo in ples Koln, Akademiji za glasbo in ples Jeruzalem, Akademiji za ples v Ljubljani, Svetovni plesni športni zvezi, Camini Slovenici, Yasmeen Godder, ter v drugih ustanovah.

Luka Curk je tehnični direktor Zavoda EN-KNAP, upravitelja Centra kulture Španski borci. Od leta 2006 deluje kot oblikovalec svetlobe, predvsem na področju sodobnega plesa. Sodeluje z mnogimi zavodi, društvi in ustvarjalci (Zavod Bunker, PTL, Flota, Društvo Pekinpah ...), predvsem pri produkciji in postprodukciji plesnih predstav. Svoje znanje je izpopolnjeval na kolidžu North Karelia College na Finskem. Kot predavatelj in mentor je vodil tudi številne delavnice in izobraževanja. 

« Napovednik|Glasba|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Produkcija: Zavod Sploh

Selektorica plesnega programa: Katja Legin / Selektor glasbenega programa: Jošt Drašler / glasbenik Ivo Poderžaj / plesalec Ivan Mijačević / oblikovalec svetlobe Luka Curk

Fotografije s prejšnjih Neform: Zavod Sploh
 


Velika dvorana

Trajanje: 60 minut

Vstopnice:
5 eur

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas