Plesne urice za otroke: EN-KNAP-ovo gibališče

Plesne urice za otroke: EN-KNAP-ovo gibališče

Plesna delavnica

GIBALIŠČE – kjer se GIB...IŠČE
 
EN-KNAP-ovo gibališče so urice, ko skupaj s plesno pedagoginjo Katarino Barbaro Kavčič Popič skozi gib stopamo v čudoviti svet domišljije ter razširjamo svoja obzorja duha in telesa. Medtem, ko plešemo, ko se prepletamo, ko se ideje in razmišljanja krešejo, ustvarjamo tudi medsebojne vezi. Tako ustvarjamo vezivo, s katerim pletemo naše vsakdane in naše poti.

Prva spoznavna ura je za vse majhne in malo večje obiskovalce brezplačna. Toplo vabljeni!

__________________________
GIBALIŠČE IGRIŠČE

Gibališče igrišče je namenjeno otrokom od 3. do 5. leta starosti, ki si želijo skozi gib stopiti v čudežni svet domišljije.

Domišljija, kot vreča brez dna – brezmejna, nam je pri uricah odskočna deska raziskovanja in iskanja gibanja ter otrokovega lastnega plesnega izraza.

Pri uricah spoznavamo in raziskujemo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. Plesne principe otroci osvajajo preko vodenih improvizacij, igrivih iger, vodenih gibalnih nalog in kratkih plesnih motivov. Navdihe zanje pa črpamo iz pravljičnih zgodb, umetnosti, naravnih pojavov in našega vsakdanjega sveta. Na uricah svoja plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležimo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.

__________________________
GIBALIŠČE RAZIŠČE

Gibališče razišče je namenjeno otrokom od 6. do 8. leta starosti, ki se želijo potepati po svetu plesa in domišljije.

Preko vodenih improvizacij, vodenih gibalnih nalog, tehničnih plesnih elementov, igrivih iger ter kratkih plesnih motivov in koreografij, otroci spoznavajo in raziskujejo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. Vadbe so namenjene postopnemu spoznavanju osnov plesne kompozicije. Vse to je pa so le orodja za iskanje in raziskovanje lastnega načina gibanja, lastnega giba, viharjenja možganov in domišljije.

Navdihe za naše ustvarjanje črpamo iz umetnosti, naravnih pojavov in zgodb našega vsakdana. In na uricah plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležimo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.

__________________________

GIBALIŠČE PLESIŠČE


Gibališče plesišče je namenjeno otrokom od 9. do 13. leta, ki želijo skozi gib spoznavati in krepiti svoje telo.


Na delavnici bomo, skozi učenje sodobnega plesnega besednjaka, spoznavali funkcionalnost telesa, njegovo individualnost in zmogljivost.


Delavnica sestoji iz učenja postavljenega plesnega materiala, ki krepi prilagodljivost in preciznost telesa ter metode improvizacije, skozi katero raziskujemo prostor okoli nas, vzpostavimo stik z drugimi plesalci, skupino ter odpiramo polja lastne domišljije, ki nas popelje v ustvarjanje individualnega gibalnega materiala.


Cilj delavnice je spodbudit otroke k gibanju in v njih prebudit željo po lastnem izražanju skozi gib.


__________________________
Plesne urice je navdihnila predstava plesnega ansambla EnKnapGroup, Huda mravljica, in potekajo v produkciji Zavoda EN-KNAP. Ustanovitelj zavoda je koreograf, pedagog in plesalec Iztok Kovač, ki že od devetdesetih let aktivno kreira prostor slovenskega sodobnega plesa.
__________________________
Pedagoginja: Katarina Barbara Kavčič Popič

Katarina Barbara se je kot otrok ukvarjala z gimnastiko, baletom in modern, sodobno plesno tehniko. Njeni kreativni začetki so se začeli v "bazi" Center Plesa Maribor, kasneje pa je izobraževanje nadaljevala na SEAD (Salzburg Academy of Dance) in ga leta 2014 zaključila kot diplomirana plesalka sodobnega plesa. Katarina je članica sodobne plesne kompanije Tovarishia Dance Company. Od leta 2016 deluje tudi kot pedagoginja pri Aerial Yoga Maribor. Kot plesalka je sodelovala s številnimi tujimi in domačimi koreografi, zadnja leta pa se posveča predvsem koreografskemu delu, iskanju lastnega plesnega besednjaka ter poučevanju.

Pri delu z najmljajšimi poudarja predvsem razvijanje motorike in koordinacije, krepitev spomina, urjenje socialnih veščin skozi igro in smeh. Na urah otroci prejmejo tudi odlično podlago za kasnejši plesni razvoj.


__________________________
Otroci se udeležijo delavnic samostojno. Prisotnost staršev je mogoča le, če otrok potrebuje nekaj uvajanja in če starši pri urici aktivno sodelujejo.

Urnik:
Gibališče igrišče (3-5 let) ob ponedeljkih od 17:30 do 18:15
                                                   in sredah  od 17:00 do 17:45

Gibališče razišče (6-8 let) ob sredah od 18:00 do 19:00

Gibališče plesišče (9-13 let) ob ponedeljkih od 18:30 do 19:30
                                                       in sredah  od 19:00 do 20:00

Cena:
Mesečna vpisnina (4 obiski) 35 eur / Trimesečna vpisnina (12 obiskov) 90 eur / Enkraten obisk 10 eur / Družine, ki vpišejo dva ali več otrok skupaj, imajo 10-odstotni popust.

Opomba: Vsak mesec se obračunava sproti, neizkoriščene učne ure pa se ne prenašajo v naslednji mesec.
 

Za prijave in informacije se obrnite na organizatorko in koordinatorko programa Katjo Gabrijelčič, katja.gabrijelcic@en-knap.com / 01 620 87 83.
 

Prijazno vabljeni!

« Napovednik|Izobraževanje|Ples in gledališče|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Katarina Barbara Kavčič Popič

Produkcija: Zavod EN-KNAP

  


Otroci lahko doma tudi sami zaplešejo z mravljicami iz predstave Huda mravljica, in sicer ob posnetkih, ki so na spletni strani predstave:

www.spanskiborci.si/hudamravljica

 

------------------------------------

EN-KNAP-ovo Gibališče podpirata Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.


16. oktober 2019 ob 18:00

Studio

Trajanje: 60 minut

Ostali datumi

16. oktober ob 19:00, Studio
21. oktober ob 17:30, Studio
21. oktober ob 18:30, Studio
23. oktober ob 17:00, Studio
23. oktober ob 18:00, Studio
23. oktober ob 19:00, Studio

 

 

Morda vas zanima tudi

Oktobra se ponovno vrača EN-KNAPovo Gibališče!

Novice

Zadnji teden septembra pa vas vabimo na tako imenovan »teden za pokušino«, ko bodo vsi termini gibališča brezplačni.

Zapleši z mravljicami

Novice

Po ogledu predstave Huda mravljica otroci lahko doma tudi sami zaplešejo z mravljicami ob pomoči videa, ki smo ga pripravili zanje!

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas