Vse najboljše

Vse najboljše

Uprizoritvene umetnosti

22nd Movement: “Beautiful young people are accidents of nature, but beautiful old people are works of art.” Eleanor Roosevelt

 

Anita vas vabi, da se pridružite njeni rojstnodnevni predstavi, delu o enem od 8.000.000.000 ljudi na planetu. Njeno življenje, njene izkušnje, njena razmišljanja in sklepanja o realnosti bodo le delček dogodka, ki bo vseboval veliko sladkarij, daril in morje hvaležnosti. Nenavadno dejstvo praznovanja rojstnega dne je lahko dobra priložnost za razmislek o lepoti popolne nekoristnosti in nesmiselnosti lastnega življenja. Z ekonomskega vidika Anita nima prav nobenega smisla, edina večja stvar, ki jo lahko prispeva k potrošniškemu režimu, je slastna rojstnodnevna torta, žganje in peščica neprimernih daril.

 

Avtorica in izvajalka: Anita Wach

Vse najboljše je del projekta 30 Stavkov, ki ga sestavlja 30 avtonomnih performativnih dogodkov na različnih javnih prizoriščih.V 30 Stavkih Anita premika meje svoje domišljije, svoj um in telo umešča v dialog z realnostjo vsakdanjega življenja in aktualne politike. Nabor performativnih strategij je raznolik: od intimnih solo nastopov, do happeningov z več nastopajočimi, od popolnoma fizičnih dejanj do verbalnih monologov, od abstraktnih form do interaktivnih pobud. Zbirka prebliskov, podob, impulzov in akcij je del ustvarjalne norosti, s katero Anita razvija svoje ideje tudi v Laboratoriju za uprizarjanje VN. Zaradi potrebe po demokratizaciji ustvarjalnega procesa, ki mu sledijo šibkost, obup, veselje in zmeda, se je Anita odločila, da s svojimi idejami vdre v javni prostor in se prepusti milosti in nemilosti občinstva. Anita v projektu prevzema vlogo avtorice, performerke in kuratorke, ki občasno oder prepusti gostujočim umetnikom. 30 Stavkov bo osnova za novo produkcijo, načrtovano za pomlad 2023.

 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delavniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Anita Wach

Produkcija: Via Negativa

Avtorica Stavkov in izvajalka: Anita Wach
Avtor koncepta in umetniško vodstvo: Bojan Jablanovec
Izvršna producentka in odnosi z javnostjo: Sara Horžen
Producentka: Špela Trošt
Produkcija: Via Negativa
Programska podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana 


Bralnica

Trajanje: 30 minut

Vstopnice:
Vstop prost.

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas