Ples za hudiča / Kokoro

Ples za hudiča / Kokoro

dvojni plesni večer

Hilde Ingeborg Sandvold: PLES ZA HUDIČA
Luna Cenere - Works: KOKORO
dvojni plesni večer

Prvi del večera, »Ples za hudiča« je čudovit razmislek o spolu in spolnosti ter o ujetništvu svoje lastne identitete. Solo, v izjemni izvedbi Hilde Sandvold, vas bo tako nasmejal, kot vam dal razmišljati. Govori namreč o težavah, s katerimi se srečujemo v tako imenovani »post-enakopravni« družbi, v kateri je večina posameznikov odraščala z idejo, da smo ženske in moški enakopravni in zatorej lahko vsi počnemo vse. Je delo, ki se sprašuje ali res sami nadziramo informacije, ki jih prejemamo skozi telo.

V drugem delu »Kokoro« pa vas bo Luna Cenere popeljala na popotovanje, v katerem bo njeno telo postalo graciozna skulptura, ki zbuja tako nelagodje kot čarobnost. Beseda »Kokoro« v japonskem jeziku pomeni »notranji jaz«, vendar se le-ta deli na dva pomena, in sicer na glavo in srce. V tem intimnem solu se mlada plesalka in koreografinja iz Neaplja sprašuje o lastni notranji enovitosti. Gre za popotovanje navznoter preko golega telesa, ki postane neke vrste poetični medij in preko koreografskega procesa intimna vprašanja postajajo obča.

POZOR: Predstava vključuje goloto!

 

« Napovednik|Ples in gledališče

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Dvojni plesni večer gostuje v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki prinaša svežo, avantgardno evropsko produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti.

 


31. januar 2019 ob 20:00

Velika dvorana

Trajanje: 90 minut

Vstopnice:
12 eur; 8 eur dijaki, študenti; upokojenci, brezposelni vstop prost

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas