Sobotne ustvarjalnice s KUD Galerijo C.C.U.

Sobotne ustvarjalnice s KUD Galerijo C.C.U.

Ustvarjalne delavnice za otroke

Ustvarjalne delavnice pod vodstvom Simona Drofelnika in Mateje Herbst iz Galerije C.C.U. otrokom vsakič ponujajo nov in vznemirljiv ustvarjalni projekt za razvijanje ustvarjalnosti, na voljo pa je tudi kotiček za prosto slikanje.

V letošnji sezoni se na spored vračajo Sobotne ustvarjalnice z Galerijo C.C.U., ki skrivajo marsikatero presenečenje. Na delavnicah poleg veselja do ustvarjanja širimo tudi bralno kulturo. Z inovativnimi pristopi in tematikami spodbujamo razvijanje ustvarjalnega mišljenja, kreativnosti in domišljije. Z obravnavo kakovostnih slikanic, ki nam služijo kot ustvarjalno izhodišče, otrokom približamo veselje do branja.
Vsako soboto je na sporedu nova knjiga in nov ustvarjalni projekt, s kotičkom za prosto slikanje pa omogočamo popolno ustvarjalno svobodo.

*V sodelovanju z Založbo Ocean vsako soboto s knjigožrebom enemu udeležencu podarimo knjigo.

Število udeležencev na delavnicah je omejeno, zato sprejemajo prijave na: galerija.ccu@gmail.com in po telefonu 031 307 383 (Mateja) in 040 572 926 (Simon)

24.2.: PRAVLJIČNI MOZAIKI

Najprej bomo odpotovali v svet pravljic, zatem narisali domišljijske slike, jih okvirili in z oblikovanjem raznobarvnega papirja okvirje preobrazili v pisane pravljične mozaike.

3.3.: DEŽELA KONJIČEV
Na tokratnem dogodku bomo najprej prisluhnili pravljici, zatem pa bomo ustvarjali unikatne konjičke in druga pravljična bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala srečo.

10.3.: DINOZAVRI PONOVNO NA POHODU

Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo potovanje v pradavnino.
Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo izdelovali skoraj čisto prave arheopterikse, elazmozavre in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.

17.3.: POZDRAV POMLADI
Na tokratni ustvarjalnici bomo na začetku prisluhnili poeziji.
Nato pa bomo v pričakovanju pomladi ustvarjali pisane spomladanske rože in ptice ter z njimi okrasili svoja okna.

24.3.: MAGIČNI NAKIT
Na ustvarjalnici bomo najprej prisluhnili pravljic, zatem pa se bomo posvetili unikatni poslikavi trakov papirja, iz katerih bomo ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse.

31.3.: ZAJČJA USTVARJALNICA

Na delavnici bomo najprej prisluhnili pravljici, nato pa bomo izdelovali unikatne lutke zajčkov in zajcev iz najljubših pravljic, ki bodo zatem oživele v mini gledališču.

« Napovednik|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Mateja Herbst in Simon Drofelnik

Produkcija: KUD Galerija C.C.U.


Bralnica

Trajanje: 120 minut

Vstopnice:
7 eur na delavnico

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas