Sobotne ustvarjalnice s KUD Galerijo C.C.U.

Sobotne ustvarjalnice s KUD Galerijo C.C.U.

Ustvarjalne delavnice za otroke

Ustvarjalne delavnice pod vodstvom Simona Drofelnika in Mateje Herbst iz Galerije C.C.U. otrokom vsakič ponujajo nov in vznemirljiv ustvarjalni projekt za razvijanje ustvarjalnosti, na voljo pa je tudi kotiček za prosto slikanje.

V letošnji sezoni se na spored vračajo Sobotne ustvarjalnice z Galerijo C.C.U., ki skrivajo marsikatero presenečenje. Na delavnicah poleg veselja do ustvarjanja širimo tudi bralno kulturo. Z inovativnimi pristopi in tematikami spodbujamo razvijanje ustvarjalnega mišljenja, kreativnosti in domišljije. Z obravnavo kakovostnih slikanic, ki nam služijo kot ustvarjalno izhodišče, otrokom približamo veselje do branja.
Vsako soboto je na sporedu nova knjiga in nov ustvarjalni projekt, s kotičkom za prosto slikanje pa omogočamo popolno ustvarjalno svobodo.

*V sodelovanju z Založbo Ocean vsako soboto s knjigožrebom enemu udeležencu podarimo knjigo.

Število udeležencev na delavnicah je omejeno, zato sprejemajo prijave na: galerija.ccu@gmail.com in po telefonu 031 307 383 (Mateja) in 040 572 926 (Simon)

28.10. ČAROVNIŠKO VILINSKA USTVARJALNICA
Na ustvarjalni delavnici bomo izdelovali čarovniške in vilinske klobuke ter ustvarjali unikatne "bučne slike" v različnih likovnih tehnikah.

4.11. DEŽELA ZMAJEV
Udomačena Zmaja Nikolovska bo priletela iz Zmajeve dežele in na ustvarjalno delavnico pripeljala zmaje različnih rodov. Pobarvali jih bomo v najljubše barve, jim izdelali krila, ušesa in podobne zanimivosti ter jih vzgojili, da bomo nekoč skupaj z njimi odšli na potep v Zmajevo deželo.


11.11. MAGIČNI NAKIT

Na ustvarjalnici bomo z unikatno poslikavo trakov ustvarjali prav poseben nakit za vse priložnosti in okuse.


18.11. DINOZAVRI

Na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo potovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo izdelovali čisto prave arheopterikse, elazmozavre in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.


25.11. ZZZZIMSKI ZZZZASPANCI
V naravi se v tem času marsikatero bitje pripravlja na zimsko spanje. V domišljijskem svetu pa ni nič drugače. Pri tem ustvarjalnem projektu si bomo iz kartona ustvarili čisto svoje domišljijsko bitje, ki bo sprva radovedno zrlo v svet, mi pa ga bomo pobarvali. Ko bo bitjece pripravljeno mu bomo iz kartona izrezali tudi ozimnico ali odejico. S pomočjo razcepke, bomo našemu zaspancu zaprli oči in že bo potonil v zimsko spanje, mi pa mu bomo zaželeli lepo potovanje v sanje. Delavnico vodijo Tina Hribar Dragar, Simon Drofelnik in Mateja Herbst.


« Napovednik|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Mateja Herbst in Simon Drofelnik

Produkcija: KUD Galerija C.C.U.


25. november 2017 ob 10:00

Bralnica

Trajanje: 120 minut

Vstopnice:
7 eur na delavnico

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas