Sobotne ustvarjalnice s KUD Galerijo C.C.U.

Sobotne ustvarjalnice s KUD Galerijo C.C.U.

Ustvarjalne delavnice za otroke

KUD Galerija C.C.U. v Španskih borcih otrokom in mladim omogoča razvijanje in negovanje ustvarjalnosti na svojem pestrem naboru delavnic. Vodita jih Mateja Herbst in Simon Drofelnik, ki premoreta dolgoletne izkušnje. Pridružite se nam, zabavno je!

Število mest za ustvarjalne delavnice je omejeno, prijave sprejemamo na: galerija.ccu@gmail.com ali po telefonu: 031-307-383 (Mateja), 040-572-926 (Simon).

*KUD Galerija C.C.U. si pridržuje pravico do spremembe programa.
 

__________________________________________

Sobotne ustvarjalnice skrivajo marsikatero presenečenje. Na delavnicah poleg veselja do ustvarjanja širimo tudi bralno kulturo. Z inovativnimi pristopi in tematikami spodbujamo razvijanje ustvarjalnega mišljenja, kreativnosti in domišljije. Z obravnavo kakovostnih slikanic, ki nam služijo kot ustvarjalno izhodišče, otrokom približamo veselje do branja. Vsako soboto je na sporedu nova knjiga in nov ustvarjalni projekt, s kotičkom za prosto slikanje pa omogočamo popolno ustvarjalno svobodo.

*V sodelovanju z Založbo Ocean vsako soboto s knjigožrebom enemu udeležencu podarimo knjigo.

DECEMBER

1. 12. : DEŽELA DINOZAVROV
Obeta se razburljivo potovanje v pradavnino. Po navdihu slikanice Lile Prap DINOZAVRI?! bomo ustvarjali skoraj čisto prave stegozavre, pteranodone, tiranozavre rekse in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.

8. 12. : JELENČKI
Najprej bomo odpotovali v svet pravljic, zatem pa ustvarjali unikatne jelenčke in druga pravljična bitja, s katerimi bomo okrasili svoje praznične smrečice.

15. 12. : VOŠČILNICE
Na praznični delavnici bomo na začetku prisluhnili pravljici, kasneje pa v različnih likovnih tehnikah izdelovali posebne voščilnice, ki razveselijo prav vse.

22. 12. : AMULETI CeCeUji
Na tokratni ustvarjalnici bomo najprej prisluhnili pravljici, nato pa s pluto, preobraženo v zanimive oblike, ustvarjali pisana čudežna bitja, ki nas bodo razveseljevala in
nam prinašala srečo v novem letu.

29.12. : ČAROBNE SMREČICE
Najprej bomo odpotovali v svet pravljic, nato pa izdelovali čarobne smrečice,
ki nam bodo polepšale praznični čas.

JANUAR

5. 1. : MANDALE – Na tokratni ustvarjalnici bomo na začetku prisluhnili poeziji. Spoznali bomo magični svet mandal in si izdelali čisto svoje pisane mandale v poljubni likovni tehniki, ki bodo lahko postale tudi optične igrače.

12. 1. : MURIJEVA ZIMSKA PRAVLJICA – vsaka mačka kdaj obišče tudi mačje drsališče!
Na ustvarjalnici s Simonom in Matejo bomo najprej prisluhnili pravljici, zatem pa bomo izdelovali priljubljene knjižne mačje junake, jim obuli drsalke in se podali na pravo Mačje drsališče.

19. 1. : DINOZAVRI – na dinozavrski ustvarjalnici se obeta razburljivo popotovanje v pradavnino.
Po navdihu slikanice Lile Prap Dinozavri?! bomo z Matejo in Simonom ustvarjali skoraj čisto prave stegozavre, pteranodone, tiranozavre rekse in njihove sorodnike ter z njimi naselili Dinozavrijo.

26. 1. : SNEŽNE POŠASTI – Še preden se zima poslovi, bomo na lutkovni ustvarjalnici s Simonom in Matejo prisluhnili pravljici in nato izdelovali raznolike snežne in druge pošasti, tako strašne kot tudi strašno prijazne.
 

« Napovednik|Za otroke

Center kulture Španski borci, Zaloška 61, 1110 Ljubljana
Blagajna je odprta med delovniki od 17. do 19. ure ter uro pred prireditvami.
blagajna@spanskiborci.si / tel.: +386 (0)1 620 87 90

 

Avtorji: Mateja Herbst in Simon Drofelnik

Produkcija: KUD Galerija C.C.U.


26. januar 2019 ob 10:00

Bralnica

Trajanje: 120 minut

Vstopnice:
7 eur na delavnico

 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas