Plesna mreža Aerowaves vabi k prijavam

Plesna mreža Aerowaves vabi k prijavam

Novice/29.6.2018 13:48

Plesna mreža Aerowaves sprejema prijave mladih plesnih avtorjev za svoj izbor 20 ustvarjalcev, ki jih bo predstavljala v letu 2019 (Aerowaves Twenty19). Izbrani ustvarjalci bodo imeli priložnost svoje delo predstavljati preko mreže Aerowaves, medtem ko partnerji mreže lahko izbirajo dela, ki jih želijo predstavljati, med vsemi prijavljenimi deli.
Pozdravljeni plesni ustvarjalci na področju Slovenije!

V imenu mreže Aerowaves vabimo zainteresirane ustvarjalce plesnih predstav, da do 14. septembra do polnoči prijavite svoje projekte na:
http://www.aerowaves.org/artists/opportunities-for-artists


"To, da me je Aerowaves izbral mi je definitivno odprlo marsikatera vrata; vendar se ni zgodilo zgolj to. Iz sence me je prestavilo v veliko bolj javni prostor, kjer sem vsem na očem."
Andreas Constantinou (izbran za Twenty16 & Twenty17)

Plesna mreža Aerowaves odkriva evropske plesne presežke tako, da vsako leto partnerji iz 33 držav izmed več kot 500 prijav izberejo 20 najzanimivejših del, ki jih mreža nato promovira in jim odpira možnosti za nastope širom Evrope, ki jih nudijo tako partnerji mreže, kot tudi druge plesne institucije.

Partnerji mreže v svoje programe vključujejo tudi dela vseh preostalih prijav, ne le iz končnega izbora (Aerowaves Twenty), zato si že s prijavo lahko ustvarite možnost nastopanja na prizoriščih partnerjev mreže! Slednji vsako leto zagotavljajo in finančno podpirajo več kot 100 možnosti za gostovanja.

Če bo vaše delo umeščeno med izbor dvajsetih (Aerowaves Twenty), bo mreža Aerowaves vaše delo eno leto promovirala na svoji spletni strani s profilom, fotografijami, videom in koledarjem.

Prav tako lahko mreža vaše delo izbere za festival Spring Forward, ki bo tokrat potekal v Val de Marne (Francija) med 5. in 7. aprilom 2019. Vsako leto mesto na festivalu namreč zagotovi najmanj 10 avtorjem izmed izbranih 20 (Aerowaves Twenty).

Povezovanje in podpora, ki ju bodo izbrani umetniki in dela prejeli, so po našem mnenju izjemnega pomena za širitev dobrega glasu o kvalitetni slovenski produkciji in njeni integraciji v evropski kulturni prostor.

Pogoji za prijavo:
/ stalno prebivališče v Evropi
/ prijavite se lahko samo z enim delom na leto
/ delo, ki ga prijavljate, mora nastati na geografskem področju Evrope
/ delo mora trajati od 15 do 40 minut
/ delo mora biti končano in predstavljeno obči javnosti
/ delo mora imeti preproste tehnične zahteve in mora biti takšno, da ga je zlahka mogoče vključiti v dvojni ali trojni večer (’double’ ali ’triple bill’)
/ dela, ki so nastala v okviru študentskih programov ne morejo kandidirati, razen ko gre za delo, ki je se je kasneje prebilo v profesionali svet in je pripravljeno za nastopanje na odru. Vsi, za katere velja slednje prosim stopite v stik z mrežo Aerowaves preko info@aerowaves.org
/ pravilno morate izpolniti prijavnico mreže Aerowaves, naložiti video svojega dela na Vimeo ter mreži poslati povezavo in morebitno geslo za prenos videa na računalnik. V okence pod videom vključite tudi izjavo ustvarjalca dolgo največ 100 besed.
/ če ste se kdaj že prijavili, se lahko znova, ne glede na to, ali je bila tedanja prijava uspešna ali ne, vendar se ne morete dvakrat prijaviti z istim delom
/ ustvarjalci, ki jih v svoj program umestijo partnerji mreže Aerowaves, prejmejo dogovorjeni honorar ter plačane potne stroške, nastanitev in dnevnice
 

 
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas