Vabilo na ogled predstave EnKnapGroup Ples v kamnu

Vabilo na ogled predstave EnKnapGroup Ples v kamnu

Novice/7.9.2016 19:15

Slovenski partner v projektu AdriaWealth, Geološki zavod Slovenije, je z mednarodno plesno skupino EnKnapGroup, ki jo vodi koreograf in umetniški direktor Iztok Kovač, ter v sodelovanju s plesno skupino ResExtensa in Teatrom Pubblico Pugliese, raziskoval možnosti, kako z umetniškimi projekti dvigniti zavest o pomenu upravljanja s kulturno in naravno dediščino.

Plesalci skupine EnKnapGroup in ResExtensa so se v mesecu juniju v ustvarjalnem procesu srečevali s kraškim kamnom, ki je navdahnil serijo gibov, s katerimi plesalci in plesalke gradijo plesne konstrukcije na enak način, kot je ploščasti apnenec gradil arhitekturo vzhodne jadranske obale. Posneti prizori tega ustvarjanja so sestavni del plesne predstave, s katero se bosta skupini EnKnapGroup in ResExtensa predstavili na projektni konvenciji AdriaWealth.

Vljudno vas vabimo na ogled predstave:
Gib v kamnu/ Moving Stones
v izvedbi plesnih skupin EnKnapGroup in ResExtensa,
ki bo v sredo, 14. septembra, ob 20.00, v Kosovelovem domu v Sežani

Brezplačne vstopnice si zagotovite na blagajni Kosovelovega doma, info@kosovelovdom.si  ali 05 731 20 10.

Geološki zavod Slovenije in Zavod EN-KNAP

"Kdor pride z vetrom, prisluhne kamnu. In ta mu spregovori zgodbo. O nogah, ki so pustile sled, in rokah, ki so se ga dotaknile. In četudi ljudje poskušajo v njem vedno znova ujeti čas, se jim ne pusti ujeti: ponudi jim zavetje, streho nad glavo, obrani z zidom ali tlakuje pot – a potem gre naprej. In kdor je brez greha, naj ga prvi vrže."

 
 


Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas