Dogodek

Zdrava pamet

4. marec / 20:00 / Ples in gledališče

Zdrava pamet je najbolj nora monokomedija o možganih, naših mislih in vseh vragolijah, ki nam jih uganjajo. Na odru bo svoje možgane seciral Nik Škrlec, igralec in tv voditelj, ki si lahko zapomni tisoče decimalk števila pi in je hkrati vsaj enkrat na mesec na banki, ker pozabi PIN bančne...

[Cikel revirski UDAR] Kreativna robotika Trbovlje

24. februar / 18:00 / Humanistika

Zavod EN-KNAP v Španskih borcih z letom 2023 zaganja cikel dogodkov Revirski UDAR, na katerih želi občinstvu predstaviti prodorne in inovativne projekte (s področja novih tehnologij), ki se rojevajo v zasavski regiji.

[BIENALE GIBANICA] Poljub

24. februar / 16:00 / Ples in gledališče

Plesni performans avtorice in izvajalke Kristine Aleksove v sodelovanju z Loupom Abramovicijem in Tomažem Gromom izhaja iz predpostavke: »Toda poljub je več kot le srečanje ustnic. Poljub je tvegan. Poljub je nevaren. Poljub je smrtna obsodba. Poljubi me.« »Naslov indicira tudi osrednji...

Sluhodvod: Fokus Zlatko Kaučič

22. februar / 20:00 / Glasba

Koncert ob 70. obletnici rojstva Zlatka Kaučiča.

OPUS 1 – PLESNA MINIATURA 2023

18. februar / 12:00 / Ples in gledališče

Namen prireditve OPUS 1 je spodbujanje in razvijanje ustvarjalnosti mladih plesalcev. Tekmovanje je namenjeno spodbujanju mladih plesalk in plesalcev k samostojnemu ustvarjanju avtorskih solo plesov ali kompozicij za največ dva plesalca.

Luka Piletič: POD KONTROLO

15. februar / 20:00 / Ples in gledališče

Dvorana je pripravljena. Stoli so poravnani, rekviziti in kostumi so na svojih mestih, luči so postavljene. Vse je nared.

(Ne)forma #99: Anita Wach, Beno Novak, DHectix

13. februar / 20:00 / Glasba

Tokrat bo (Ne)forma združila moči s projektom 30 stavkov, serijo performansov pobudnice in izvajalke Anite Wach. Plesalci in glasbeniki bodo raziskovali naravo improvizacije kot stroja za proizvodnjo energije – goriva za komunikacijo in odnos.

Vse najboljše

12. februar / 19:00 / Ples in gledališče

Vse najboljše! V 30-ih stavkih vas Anita vabi, da se pridružite njeni rojstnodnevni predstavi, delu o enem od 8.000.000.000 ljudi na planetu. Njeno življenje, njene izkušnje, njena razmišljanja in sklepanja o realnosti bodo le delček dogodka, ki bo vseboval veliko sladkarij, daril in morje...

Izjemna predstava: S E M

12. februar / 17:00 / Glasba

Novejše pesmi so nadaljevanje avtorjeve značilne iskrene prepoznavnosti. V globokem izpovedovanju misli, razmišlja pesnik o sebi in odnosih, o značajih, o odločitvah, o magični ljubezni, o prijateljstvu, o usodni prihodnosti, o vsakdanjih utrinkih življenja.

Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini: SIMPOZIJ

4. februar / 20:00 / Ples in gledališče

Delo, ki izhaja iz “Aristofanovega govora” v Platonovem Simpoziju, je potovanje znotraj partnerskega odnosa ter znotraj nas samih in našega zavedanja, namenjeno zavestnemu iskanju naše identitete.

1 / 181
 

Center kulture Španski borci
Zaloška 61
1110 Ljubljana

Blagajna:
+386 (0)1 620 87 90

Uprava:
+386 (0)1 620 87 84

Email:
info@spanskiborci.si

Zemljevid

Kako do nas